top of page

Maritieme wandeling

De Mercator

Fietsen : Het Groen Lint

Deze wandeling neemt je mee naar verschillende maritieme locaties zoals de Mercator, de Oosteroever, de Visserskaai, het Vissersplein en zoveel meer locaties.
De wandeling is 7,7 km lang. Het wandelplan is gratis op te halen bij Toerisme Oostende vzw. 

Voor meer info klik hier.

 

Het Groene Lint

Oostende is verrassend groen! Ontdek het door een fietstocht van 35km langs de groene buffer rond Oostende. Alle info vind je via deze link.

The Crystal Ship

In 2016 ging The Crystal Ship voor het eerst in Oostende voor anker. Sindsdien heeft het kunstenfestival de badstad omgetoverd in de grootste openluchtgalerie van België, met de hulp van tientallen gevierde street artists. Echt de moeite waard. Plan je bezoek via deze link

The Crystal Ship

KAAP - Kunstencentrum

Trio Grande-4.jpg

Kunstencentrum KAAP is het eerste én enige regionale kunstencentrum van Vlaanderen, ontstaan uit een versmelting van het voormalige kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en De Werf (Brugge). Sinds 2017 zijn we één kunstencentrum dat het geluk heeft om in twee prachtige steden te werken rond muziek, podium, beeldende kunst en literatuur. Beiden met hun eigen dynamiek, charme en troeven.
Als we geen muziek, dans, performance of literatuur brengen kan je rustig vertoeven in ons uitermate gezellig kaffee met het mooiste zicht op zee. Voor het volledige programma: klik hier

Trio Grande-3.jpg
Filmfestival Oostende
 
27 januari - 4 februari 2023


Filmfestival Oostende (FFO) is een van de grootste filmfestivals van België, dat zich onderscheidt met een uniek Vlaams filmprogramma en een inclusief, publieksvriendelijk, maar vooral sfeervol karakter. Tijdens tien dagen FFO, transformeert Oostende in een bruisend stadsfestival waar internationale en nationale (film)professionals samenkomen en een omvangrijk publiek van zowel cinefielen, Oostendenaren als toeristen genieten van het grote aanbod aan films en events. 
bottom of page