top of page

VLOT HET WATER OVER

heading_roger-raveel.jpg

Gratis overzet tussen het centrum (Visserskaai ter hoogte van Noordzeeaquarium) en de Oosteroever (Maritiem Plein).

Er zijn 4 veerboten die zowel in Nieuwpoort als Oostende worden ingezet. Deze werden gedoopt tot Roger Raveel, Het Rode Vierkant op de Zee en De Nieuwe Visie. De vierde en nieuwste veerboot 'Raveel ontmoet Ensor' is volledig elektrisch en kan een stuk meer passagiers vervoeren.

De veerdienst kan momenteel maximum 50 personen waarvan maximum 20 fietsen vervoeren en is rolstoeltoegankelijk. De nieuwe veerboot 'Raveel ontmoet Ensor' kan momenteel maximum 100 personen waarvan maximum 40 fietsen vervoeren en is ook volledig rolstroeltoegankelijk. Van deze aantallen kan in uitzonderlijke gevallen (bv. COVID) afgeweken worden.
Het is verplicht af te stappen na elke overvaart!

Uurregeling van 1 oktober 2023 tot en met 31 maart 2024

De veerboot vaart dagelijks.

Vanaf 07u45

Pauze tussen 12u30 - 13u00

Laatste vaart stadscentrum > oosteroever
17:55

Laatste vaart oosteroever > stadscentrum
18:05

Maritieme wandeling

De Mercator

Fietsen : Het Groen Lint

Deze wandeling neemt je mee naar verschillende maritieme locaties zoals de Mercator, de Oosteroever, de Visserskaai, het Vissersplein en zoveel meer locaties.
De wandeling is 7,7 km lang. Het wandelplan is gratis op te halen bij Toerisme Oostende vzw. 

Voor meer info klik hier.

 

Het Groene Lint

Oostende is verrassend groen! Ontdek het door een fietstocht van 35km langs de groene buffer rond Oostende. Alle info vind je via deze link.

The Crystal Ship

In 2016 ging The Crystal Ship voor het eerst in Oostende voor anker. Sindsdien heeft het kunstenfestival de badstad omgetoverd in de grootste openluchtgalerie van België, met de hulp van tientallen gevierde street artists. Echt de moeite waard. Plan je bezoek via deze link

The Crystal Ship

KAAP - Kunstencentrum

Trio Grande-4.jpg

Kunstencentrum KAAP is het eerste én enige regionale kunstencentrum van Vlaanderen, ontstaan uit een versmelting van het voormalige kunstencentrum Vrijstaat O. (Oostende) en De Werf (Brugge). Sinds 2017 zijn we één kunstencentrum dat het geluk heeft om in twee prachtige steden te werken rond muziek, podium, beeldende kunst en literatuur. Beiden met hun eigen dynamiek, charme en troeven.
Als we geen muziek, dans, performance of literatuur brengen kan je rustig vertoeven in ons uitermate gezellig kaffee met het mooiste zicht op zee. Voor het volledige programma: klik hier

Trio Grande-3.jpg
Filmfestival Oostende
 
26 januari - 3 februari 2024


Filmfestival Oostende (FFO) is een van de grootste filmfestivals van België, dat zich onderscheidt met een uniek Vlaams filmprogramma en een inclusief, publieksvriendelijk, maar vooral sfeervol karakter. Tijdens tien dagen FFO, transformeert Oostende in een bruisend stadsfestival waar internationale en nationale (film)professionals samenkomen en een omvangrijk publiek van zowel cinefielen, Oostendenaren als toeristen genieten van het grote aanbod aan films en events. 
FF Ost 1.jpeg
FF OST 2.jpeg
bottom of page